EN TATLI HEDİYE ÇOCUK GÜLÜŞÜ


EN TATLI HEDİYE ÇOCUK GÜLÜŞÜ 

Küçük kızın bugün annesinin doğum günüydü. Geçen gün kendi sokaklarındaki bir hediyelik eşya dükkanının vitrininde gördüğü, 
içinde " bir anne kızın el ele dans ettiği müzikli  bir kar küresini" çok beğenmişti.
Bir  süredir eline geçtikçe yatağının başucuna koyduğu küçük bir  kutunun içine bozuk paralar  atarak  para biriktirmeye çalışıyordu.
Tabi durumları çok iyi olmadığından fazla bir para biriktirme şansı olmamıştı.
Kutunun içinde az da olsa  biraz bozuk para vardı.Bu istediği hediyeyi almaya yetmezdi biliyordu.Yine de şansını denemek istiyordu.

Mahallede bulunan bu hediyelik eşya  dükkanındaki abi ona arada balon ve şeker verirdi. Belki  de ona güzel bir indirim yapar, kutudaki parayı  ona verip,  geri kalan  borcunu  da "taksit taksit" öderdi.

Bu düşünceler ile dükkandan içeri girdi.
Sağa sola ilgiyle bakıp biraz gezinirken içinden;
"Ne büyüleyici bir dükkanda burası keşke benim olsa diye düşündü."

Sonra satıcı abiye;

"Dükkanci abi;"

"Buyur bakalım şeker kız "

"Biliyor musun bugün benim annemin doğum günü ona hediye almak istiyorum. Ve şu vitrindeki kar küreli  dans eden ana kız var ya hani müzikli olan ondan istiyorum ne kadar?

"Beş yüz lira" lafını duyan kız

"Çok güzelmiş ama çok da pahalı  benim o kadar param yok ki" dedikten sonra küçük bir kutunun içindeki bozuk paraları gösterdi.

Satıcı kutuyu alarak paraları saydı.

Sonra;

"Bu paralar eksik ama" dedi.
Küçük kız üzgün bir ifade ile "desene annemi mutlu edemeyeceğim peki taksit yapıyor musunuz? "

Satıcı  gülümseyerek, küçük kızın başını okşadı.
"Maalesef taksit yapmıyoruz ama  seninle şöyle bir pazarlık yapabiliriz.O zaman  sen bana bu kutuyla birlikte bozuk paraları ver bende sana o istediğin anneli kızlı kar küresini  bu kutu ve bozuk paralar karşılığında sana  vereyim bir nevi takas yapalım kabul eder misin tatlı kız?

Küçük kız;

"Ama  o zaman sanırım  ben sana  biraz borçlu kalacağım..O kadar parayı hemen biriktiremem, sana ödemem biraz uzun surebilir abi "dedi..

Satıcı;

Ben zaten ihtiyacım olan bir şeyi takasla satın alıyorum hatta sana ben bile borçlu kalmış olabilirim..
Çünkü benim bu kutuya çok ihtiyacım var,senin de  bu kar küresine ihtiyacın olduğu gibi. İkimizde ihtiyacımız olan şeyi satın almış oluyoruz küçük kız deyince küçük kız bu teklifi başını sallayarak sevinçli bir şekilde kabul etti.

Satıcı  istediği müzikli kar küresini güzel bir paket yapıp  kıza verdi.Küçük kız sevinçle evinin yolunu tuttu..

Satıcıya gelince;
O ne zaman mutsuz olsa o kutuyu açtı ve satın aldığı bir gülücük ile kendisine bir gülümseme hediye etmiş olmanın mutluluğuyla o kutuyu yanından hiç ayırmadı..

Ne zaman mutsuz olsa, bir gülümsemeye ihtiyaç duysa o kutuyu açtı.Ve her seferinde mutlulukla gülümsedi.
Biliyor du ki; İnsanlar için en güzel hediye, hiç bir masrafa ihtiyaç göstermeyen tatlı bir gülümseyişti.Ve o bunu çok iyi biliyordu 

Nevin Aktekin Gülfırat





 İMPARATOR GAZETESİ
Yazarlar yazılar