Dünyayı kurtaracak 3 kişiden biri Kürt kadın savaşçı Leyla Ariç




Netfilix’ın en çok izlenen dizileri arasında yer alan bilim-kurgu dizisi “Üç Cisim Problemi’’nin (The Three-Body Problem) son bölümünde dünyayı kurtaracak üç kişiden biri Leyla Ariç isimli Kürt kadın savaşçı.  

Dizide dünyayı kurtaran 3 karakterden biri Çinli savaş tarihi uzmanı, biri İngiliz fizikçi ve diğeri ise Rakka’da IŞİD’e karşı savaşan bir Kürt kadın savaşçı.

Dizi'de Leyla Suriye’de DSG kontrolündeki Rakka’da IŞİD’e karşı savaşan kahraman bir kadın olarak tanıtılıyor. "Leyla Ariç" isimli karakteri Salem Murphy isimli oyuncu canlandırıyor.  

Leyla Arıç, Birleşmiş Milletler'e seçilen üç "Duvar Yüzü"nden biridir. Bu unvan, onu uluslararası arenada tanınan bir figür haline getirir. Ancak Leyla Arıç'ın karakteri, bazı kesimler tarafından eleştirilmiş ve tartışmalara neden olmuştur. Özellikle ülkemizde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı yönünde bir çok tartışmaya neden oldu.


Netflix, Inc.  merkezi ABD Amerika Los Gatos, Kaliforniya'da bulunan Amerikan teknoloji ve medya hizmetleri sağlayıcısı ve yapım şirketidir. 1997 yılında Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından Kaliforniya'da kuruldu. Şirketin ana faaliyeti, ücretli aboneliğe dayalı video akış hizmetidir. Aboneler, çeşitli film ve dizilerden oluşan kapsamlı bir arşivi internet üzerinden izleyebilir. Bu arşive Netflix yapımı film ve diziler de dahildir. Nisan 2023 itibarıyla Netflix'in dünya genelinde 232 milyon ücretli abonesi bulunmaktadır.




MEHMET ALİ ARSLAN -İMPARATOR GAZETESİ