SÜPER BABA DİZİSİ




'SÜPER BABA' DİZİSİ
Süper Baba, 1993-1997 yılları arasında ATV'de yayımlanan dram/komedi türünde bir diziydi. Başrollerinde Şevket Altuğ, Jülide Kural, Seray Gözler, Sümer Tilmaç, İsmet Ay, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar yer almıştır. Toplam 4 sezondan oluşan dizi, 137. bölümü ile sona ermiştir.
Dizide üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu namıdiğer Fiko'nun (Şevket Altuğ), çocuklarıyla olan ilişkileri ve aşkları konu alınmıştır. Fiko, Çengelköy'de sabit bir işi olmayan yardımsever bir insandır. İlk aşkı, en yakın arkadaşı Nihat'ın (Sümer Tilmaç) kız kardeşi İpek'tir (Jülide Kural) ve Fiko, hayatındaki en büyük hatayı yaparak Şule adında zengin bir kadınla evlenir. Bu evlilikten 3 çocuğu olan Fiko, İpek'i bir türlü unutamaz ve birkaç yıl sonra boşanır.
Fiko, İpek ile ilgili hislerini yeniden canlandırmaya başlamışken beklenmedik bir kararla İpek, ABD'ye gider. İpek'in bu kararı Fiko için bir yıkım olmuştur ve intihara kadar sürüklemiştir. Sonraki zamanlarda oğlunun okulundaki Fransızca öğretmeni olan Deniz (Şevval Sam) ile bir aşk yaşamaya başlayan Fiko, en yakın arkadaşı Nihat'la bu yüzden kavga bile etmiştir. Sevdiği kadının gerçek adının Deniz değil de Derya olduğunu öğrenen Fiko, sadece isminin değil hayatının da farklı olduğunu görecektir. Deniz'in geçmişte saplantılı bir ilişkisi olmuş ve bu açığa çıkmıştır. Deniz'in saplantılı âşığı ile karşı karşıya gelen Fiko, saplantılı âşığı öldürmek suçundan hapse girer. Daha sonra görülen davalarda suçsuz olduğu anlaşılan Fiko, bu aşkına da kavuşamamıştır.
Hapishanede dertli arkadaşı Celal'in derdine çözüm bulması gerektiğine inanan Fiko'nun bu kararı, kendi hayatını da etkilemiştir. Celal, kızı Zeytin ile kız kardeşi Elif'e göz kulak olmasını istemiştir. Bu konuda elinden gelen her şeyi yapan Fiko'nun Elif (Bennu Yıldırımlar) ile arasında bir çekim başlar. İlk başlarda Fiko, Elif'in yaşı yüzünden bu ilişkiye uzak dursa da zamanla kendisi de bu ilişkiyi kabul etmiştir. Fiko'nun dizi bittiğinde bilinen en son aşkı Elif olmuştur.
Dizi içerisinde, Fiko'nun büyük kızı Zeynep'in özgürlük çabası, oğlu Alim'in aşkı ve Çengelköy semtindeki esnafın dertleri, sohbetleri anlatılmıştır.
Dizi, gösterildiği dönemde büyük ilgi görmüş ve Türk televizyon tarihindeki yerini almıştır. 
Mağazin

MEHMET ALİ ARSLAN -İMPARATOR GAZETESİ