FIRSAT KOLLAYAN ABDULLAH AVCI MUHALİFLERİ BEŞİKTAŞ MAÇININ ARDINDAN HORTLADI YİNE



FIRSAT KOLLAYAN ABDULLAH AVCI MUHALİFLERİ BEŞİKTAŞ MAÇININ ARDINDAN HORTLADI YİNE

Kadıköyde 26 yıl sonra bu vasat kadro ile feneri yenen takımın başında kim vardı ve bu maça kim hazırlayıp motive etti bu takımı? Bu sezon bitti ve Fenerbahçe'yi hakemlere rağmen yenebilen tek bir takım var ve oda Abdullah Avcı'nın takımı Trabzonspor. Bu kadro ile bizim ilk 5 içerisinde olmamamız lazım normalde.

Bizim taraftarlar Trabzonspor'u Real madrid, Manchester Cty,  Bayern München felan sanıyor her halde? Kendi ligimiz de 10 yılda bir şampiyon olabiliyorsak, 5 yılda birde Türkiye Kupası'nı alabiliyorsak öpüp alnımıza vurmamız lazım.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşın kadro değeri ve yıllık bütçesinden, medya ve taraftar gücünden, yada gelirinden haberi yok sanırım bazı cahillerin. 

Avcı olmasaydı ömrünün sonuna kadar şampiyonluk görmeden ölüp gidecek insanlar kalkmış buralar da utanmadan Avcı'ya hakaret ediyor, adam beğenmiyorlar.

Tutturmuşlar bir Fatih Tekke gidiyorlar. İstanbulspor'un görevine son verip, yetersiz gördüğü bir hocanın Trabzon'da nal toplamaktan başka yapacağı hiç bir şey yoktur. 

Hüseyin Türkmen, Trondsen, İsmail Köybaşı, Djaniny, Berat, Edgar, Cornelius, Yunus Mallı, Siopis, Abdulkadir Parmak, Serkan Asan, Puchas ve bir sürü daha sıradan oyuncu ile bu takım açık ara şampiyon oldu. Bu bir teknik adam başarısıdır. 

Hırvat Bjelica geldi de ne oldu? Bir sürüde çöp oyuncuyu getirdi doldurdu takıma, kulübüde batırdı. Benkoviç, Baniya, Funtas, Tekliç, Kourbelis, Pepe, Mehmetcan, Fernandez, Umut Güneş. Bir kez eleştiren olmadı Bjelica'yı. Giderken takım 8'nci sıradaydı. Bu takımı Avcı toparladı, ilk 3'e soktu ve kupada final oynattı. 

Bunlar zannediyor ki; Trabzonspor teknik adamı değişse her şey düzelecek ve takım iyi top oynayacak, önüne geleni yenecek. Böyle bir ihtimal yok hemşerim kimse hayal görmesin. Bu oyuncu topluluğundan başarı beklemek Bülent Ersoy'dan çocuk beklemeye benzer.

Trabzonspor'da teknik adam sorunu yoktur, kaliteli oyuncu sorunu vardır, bu sorunu çözecek, yeni sezon da bu takımı zirveye oynatacak tek hoca Abdullah Avcı'dır.

Abdullah Baycan



MEHMET ALİ ARSLAN İMPARATOR GAZETESİ